De divorce maker.

Tevreden en net terug van vakantie, las ik een paar weken geleden een artikel op het platform van Linda. Enkele vooraanstaande psychologen beweerden in dit artikel dat de ultieme relatietest bestond uit het gezamenlijk in elkaar zetten van IKEA meubels. Een klein tafeltje zou nog niet voor zulke grote problemen zorgen. Echter het in elkaar zetten van de ‘Liatorp’, een groot wandmeubel, werd in deze kringen een ware ‘divorce maker’ genoemd.

Na onze allereerste kampeervakantie in een tent, moet ik hier behoorlijk om gniffelen. Een IKEA meubel moet je nooit gezamenlijk in elkaar willen zetten als dat niet per sé nodig is. De een zet het meubel in elkaar en de ander blijft netjes uit de buurt tot het gelukt is met of zonder hulp van een goede vriend. Of je geeft de klusser zo nu en dan een zuur verdiend glaasje bier en verder houd je mond.

De ultieme relatietest

Hier een uitdaging van een heel andere orde. Na een twaalf uur durende autorit naar Italië met twee wagenzieke kinderen op de achterbank , begint het aller leukste onderdeel van kamperen. Het opzetten van de tent in de volle zon met twee jengelende kinderen ernaast. Heus, we hadden thuis geoefend, maar op een ruim grasveld zonder andere kampeerders.  Het was dus toch even passen en meten met onze zeer ruime tent op een niet al te ruime kampeerplek.

De tactiekbespreking zorgt al voor spanningen

Het was een complete verassing dat we naast het sanitairgebouw stonden. Op dat moment waren we daar nog erg blij mee, hoe naïef kun je zijn. Het leek ons niet erg gezellig om uit te kijken op dit toiletgebouw en met de neus naar het grindpad was niet mogelijk. We hadden twee opties. Of de auto parkeren tussen de tent en het toiletgebouw, of de tent zo ver mogelijk met de achterkant naar het toiletgebouw en de auto aan de zijkant parkeren. Deze twee mogelijkheden bleken al een behoorlijke scheut olie op het relationele vuurtje te gooien na een nachtelijke autorit.  Lichtelijk vermoeid en het zweet gutsend uit plekken waarvan je niet wist dat het zweten kon, kozen we na een pittige discussie voor optie één.

Het opzetten van een tent in 37 graden Celsius

Dat het hele tafereel plaatsvond in de volle zon van 37 graden deed de sfeer niet bepaald ten goede.  Afijn, we hadden al een keer geoefend én het filmpje gekeken dus we wisten precies hoe het moest. Intussen houdt een van ons vast aan optie één terwijl  de ander het touwtje van de luifel vast moet houden voor hij instort, wachtend op een haring die niet komt. Deze ziet dat optie één niet gaat lukken, want de luifel moet er ook nog voor. Dit zorgt wederom voor een discussie, die inmiddels iets feller wordt aangezien a niet luistert naar b, tenminste dat vindt a, want b vindt dat absoluut niet. U kunt zich inmiddels vast een beeld vormen.

Eerst afkoelen

Na een half uur komt b tot de conclusie dat optie één inderdaad niet gaat lukken en dat de tent toch opgeschoven moet worden naar achteren. We hebben al aardig wat toekijkers en de sfeer is inmiddels minder dan goed te noemen.

Uiteindelijk komt het toch goed. Na anderhalf uur  van redelijk ingehouden woede staat de tent toch overeind op de goede plek. De koelkast staat aan en de zwemkleding is gevonden. Eindelijk springen we met z’n allen in het heerlijke meer. Het is hier fantastisch!

Overige relatietesten in een tent

In een tent heb je meerdere relatietesten die niet voor de poes zijn, maar waar ik jullie niet mee ga vermoeien. Mijn advies voor een ultieme relatietest: laat de Liatorp over aan de beste klusser van het stel, dan overleeft je relatie redelijk vlekkeloos.

Ben je toe aan een serieuze relatietest, ga dan op kampeervakantie en zet de tent op in de volle zon op het heetst van de dag. Dit is de ultieme divorce maker. Heb je dit overleefd, dan mag je gaan nadenken over het krijgen van eventuele kinderen.

Voor wie nu nog in spanning zit. Wij zijn nog steeds samen en de kinderen leven ook nog.

De tent is verkocht.

 

 

De zomeraanbieding is met het oog op een langere zomer met een maand verlengt. Dus wie de maand september een coachtraject aangaat krijgt daarbij een ‘Kom tot jezelf’ Massage van Jikke van der Zijpp cadeau. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *